Veerle Böhrer 03-12-1962

Zowat 45 jaar geleden kwamen de paarden in mijn leven. Dankzij deze prachtige dieren krijg ik nog elke dag wijze levenslessen voorgeschoteld.

 

Onderweg en zoekend vond ik de opleiding aan de ‘Belgische school voor paardenshiatsu’ te Durbuy. Ik ontdekte dat de paarden me steeds de weg hadden getoond zonder dat ik het zelf wist. Op mijn weg lag ook de opleiding ‘equicoaching’ (Eric Vanpoucke) en volgde ik workshops ‘mindfullness’ (Mieke van der Veken), ‘communiceren met dieren’ (Cecilia van der Drift), ‘scheppen vanuit je hart’ (Nyima), ‘paardeninzicht en bewustwording’ (Mirjam Diepenbrock) Ook volgde ik de opleiding ‘thètaDNAhealing practionar basic en advanced voor mens en dier’ (Laura Trautwein en Sjuul Van Kampen) Bij André Poppe verdiepte ik me verder in ‘humane shiatsu’. En net toen ik wou stoppen met zoeken buiten mezelf via workshops en opleidingen, kreeg ik de kans via ‘Vedic Art’(Gert Stienaers en Gitta Weytjens) de kennis in mezelf aanwezig via het schilderen naar boven te halen.

"As long as there's a seeking, there isn't understanding." Wayne Liquorman

Nu pas, jaren later, besef ik dat alles er altijd al was: binnen in mezelf. Het enige wat ik moet doen is gewoon ‘zijn’, de beweging naar binnen maken i.p.v. naar buiten. Daar zit immers alle kennis, alle wijsheid, alle liefde gewoon klaar om op het juiste moment naar boven te komen! Eindelijk mag ik de meester in mezelf ontdekken.

Ook de natuur, de dieren, heel het universum dragen die eeuwenoude kennis en wijsheid met zich mee en leren ons wat ‘zijn’ is. Als echte leermeesters geven ze me workshops op maat, die soms heel confronterend zijn, verdriet, angsten, twijfels,… naar boven brengen, maar telkens is er ook het mogen ervaren van onvoorwaardelijke liefde, vreugde, dankbaarheid en gewoon mogen ‘zijn’.

Graag begeleid ik vanuit mijn hart mensen en dieren om zichzelf als ‘heel’ te h-erkennen, om te ont-dekken dat in eenheid alles en iedereen perfect is.

 

Equine-Partners is ontstaan uit het samenzijn met paarden. Het is een avontuurlijke reis op het ritme van mens, paard en natuur met als doel te evolueren. Alle uitdagingen, mensen, dieren,… onderweg helpen mee alles ‘door de ogen van liefde’ te leren zien en onderweg volop te genieten van het samenzijn met al onze wonderlijke leermeesters!